ΖΗΣΕ!

ΚΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ζωή είναι δική σου. Ζήσε την όπως εσύ θες. Κάνε τρέλες, γέλα με την ψυχή σου, ερωτεύσου. Σημασία δεν έχει τι θα κάνεις. Σημασία έχει σε ό τι κάνεις να ζεις. Να το ζεις στο εκατό τοις εκατό, να είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής της ζωής σου.


Μην σταματάς να κάνεις όνειρα. Τα όνειρά σου είσαι εσύ είναι οι προσδοκίες σου. Και που ξέρεις ίσως κάποια στιγμή πραγματοποιηθούν ένα προς ένα. Κάνε λάθη, όσο πιο πολλά μπορείς. Μόνο από το λάθος θα μάθεις το σωστό και έτσι θα χτίζεις σιγά-σιγά την προσωπικότητα σου. Κι αν χρειαστεί να κάνεις πάνω από μία φορά το ίδιο λάθος για να μάθεις κάνε το.


Ποιος σου είπε ότι η ζωή είναι εύκολη, γεμάτη ευτυχία; Ποιος σου είπε ότι δεν πρέπει να παλέψεις σκληρά για να επιβιώσεις;


Και θα παλέψεις και θα διεκδικήσεις αυτό που θέλεις. Με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα ΄πατήσεις΄ κανέναν για να φτάσεις στον στόχο σου. Ό τι και να κάνεις να το κάνεις με την αξία σου. Να αξίζεις κάτι πολύ για να το κατακτήσεις. Ποτέ όμως εξαπατώντας τους άλλους. Άφησε αγνή την ψυχή σου και μακριά από δόλους και ψέματα. Τα ψέματα είναι για τους δειλούς, για αυτούς που δεν θέλουν να αντικρύσουν την αλήθεια. Λένε ότι η αλήθεια κάποιες φορές είναι σκληρή και πονάει. Κάποτε όμως θα σε ευγνωμονούν για το αληθινό σου πρόσωπο, ενώ για το ψεύτικο ποτέ.


Μάθε να ζεις με κάποιον δείχνοντας το πραγματικό εγώ σου και μην περιμένεις να σου δώσει ο άλλος το κίνητρο για να το κάνεις. Αγάπησε όσο πιο δυνατά μπορείς με όλη την καρδιά σου. Να αγαπάς χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Άλλωστε, όταν αγαπάμε και προσφέρουμε αυτήν την αγάπη δεν είμαστε διπλά ευτυχισμένοι; Γιατί από την μία νιώθουμε χαρά που μας κατακλύζει αυτό το συναίσθημα και αρκετά πλήρεις και έτοιμοι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και από την άλλη είναι τόσο υπέροχο να ξέρεις ότι ο άλλος αγαπιέται από σένα και έτσι να μαθαίνει να αγαπά χάρη σε εσένα!


Αγάπησε, ακόμα και αυτούς που δεν σου έχουν φερθεί καλά.. Ειδικά με τους τελευταίους αξίζει να ασχοληθείς λίγο παραπάνω. Συλλογίσου τον άσχημο τρόπο που σου φέρθηκαν και αντικατέστησε τα αρνητικά συναισθήματα που σου προσέφεραν με τα αντίστοιχα θετικά. Κάνε λοιπόν αυτά τα θετικά, χαρακτηριστικά του εαυτού σου. Αν για παράδειγμα σε πρόδωσαν (και αν η προδοσία είναι κάτι που σε πληγώνει) έμαθες να είσαι φερέγγυος και πιστός, ώστε κανείς να μην βιώσει τον πόνο που βίωσες εσύ. Τί λες λοιπόν, δεν αξίζει να επιμείνεις με όσους σε πίκραναν; Δεν αξίζει να συναντάς στην ζωή σου που και που τέτοιους ανθρώπους; Και φυσικά ναι! Έτσι θα εκτιμήσεις τους σωστούς όταν έρθει η ώρα...


Αχ και μην ξεχνάς τον έρωτα! Να ερωτεύεσαι δυνατά με όλο σου το είναι.. Κάνε κάθε τρέλα για το άλλο σου μισό. Ο έρωτας είναι ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα που έχουν δοθεί στον άνθρωπο και τον ωθεί να ζει μοναδικές εμπειρίες. Μαζί με τον έρωτα θα βιώσεις την χαρά και την λύπη, την ευτυχία και την αγωνία για το άγνωστο. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει η γνωριμία σου με έναν άνθρωπο. Αν θες να μάθεις, απλά τόλμησέ το. Τόλμησέ το μέχρι εκεί που δεν πάει και αν πάει κι άλλο προχώρα, μην σταματάς. Ό τι σε κάνει να περνάς καλά να το ζητάς, να το διεκδικείς, να το κρατάς στην ζωή σου!


Μην περιμένεις καθόλου, κυνήγησε τα όνειρά σου ένα προς ένα. Τα όνειρά σου είναι το μέλλον σου, τα όνειρά σου είναι εσύ και να θυμάσαι ότι εσύ αξίζεις πολλά!


Να ονειρεύεσαι και να ζεις. Κι αν σε πουν ονειροπόλο πες τους ότι αισθάνεσαι πολύ τυχερός που οραματίζεσαι την ζωή που θέλεις να ζήσεις και άσε τους να κοιτάνε όταν θα κάνεις το όνειρο πραγματικότητα..!


Σοφία Ντζιαβίδα

Διαβάστε επίσης: 

Εγγραφείτε στο Newsletter

  • White Facebook Icon

Στήριξε την προσπάθεια μας. 

© 2019 InDepth. Powered by Dynamicon.