ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ «EAST MED ENERGY SECURITY CONFERENCE ATHENS – 1st NOVEMBER 2019»Αγαπητοί φίλοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα,


Η οργάνωσή μας «Ρεπουμπλικάνοι στο Εξωτερικό – Ελληνικό Παράρτημα» διοργανώνει ημερίδα για Ενεργειακά θέματα και Ενεργειακή Ασφάλεια στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου 2019. Ο τόπος τέλεσης της εκδήλωσης είναι η Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Β. Σοφίας & Ρηγίλλης).


Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Στρατηγικό Κέντρο Ερευνών (EastMedThinkTank.R.O.H.C) του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ που λειτουργεί υπό την αιγίδα μας, η δε συγκεκριμένη εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Οργάνωση των Ρεπουμπλικανών ΗΠΑ στο Ισραήλ, τέλος υπάρχει η εξαιρετική συνεισφορά του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) το οποίο και ευχαριστούμε εκ βαθέων για την συνεργασία του.


Ο στόχος της ημερίδας είναι να παράγει πρόσθετη πολιτική και κοινωνική στήριξη για την κατασκευή των έργων που περιβάλλουν τον αγωγό “EastMed”, αλλά κυρίως να αντιμετωπίσει το θέμα της στρατηγικής ασφάλειας και συνεργασιών γύρω από αυτό το τεράστιο έργο.


Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα πορίσματα της ημερίδας θα επιταχύνουν μέγιστα όλες τις πολιτικές, νομικές, τεχνικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν σε αυτό το μεγαλόπνοο έργο να γίνει πραγματικότητα, καθώς η κατανομή των ενεργειακών πόρων και νέων εμπορικών δρόμων που ανοίγονται απαιτούν την ταχεία κατασκευή υποδομών προκειμένου να ανευρεθούν, εξαχθούν, επεξεργασθούν και προστατευτούν αυτοί από όλες τις πιθανές απειλές.


Έχουμε καλέσει και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των δραστηριοτήτων που θα συμβάλλουν στο έργο αυτό για να μας ενημερώσουν για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας και συνεργασίας που είναι απαραίτητες για την ομαλή εκτέλεση των έργων, καθώς και να ενημερωθούμε για όλους τους πιθανούς κινδύνους που απειλούν αυτήν την προσπάθεια και με πρακτικά και ρεαλιστικά μέσα πώς θα αντιμετωπισθούν, σε στρατιωτικό, τεχνικό, νομικό επίπεδο.


Η ευρεία δημοσιότητα της εκδήλωσης στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ είναι δεδομένη, μιάς και έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι κορυφαίων τηλεοπτικών και δημοσιογραφικών οργανισμών, τόσο Ελλάδας και εξωτερικού, θα εκδοθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου βιβλίο με τις ομιλίες και λοιπό υλικό, θα προβληθεί όλη η διαδικασία μέσω της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας μας www.eastmednews.org ο δε συντονιστής και υπεύθυνος προβολής και επικοινωνίας της ημερίδας είναι ο δημοσιογράφος κος. Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας, τον οποίον φυσικά δεν χρειάζεται να συστήσουμε.


Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:


9:30 -10:30 - Άνοιγμα ημερίδας

Κώστας Χαρδαβέλλας – Εισαγωγή

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ:

1ος Marc Zell (Ρεπουμπλικανοί Ισραήλ)

2ος Ιωνάθαν Κωνσταντίνου ( Ρεπουμπλικανοί Ελλάδα)

Ακολουθούν χαιρετισμοί από τους παριστάμενους Υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης και τους ομότιμούς τους άλλων Κρατών, Πρέσβεις χωρών Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής που θα παραστούν.


10:30 - 12:15 ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Εκτίμηση Ενεργειακών Αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο – Η Επόμενη Μέρα


12:15 – 13:15 ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ : Μεταφορά- Επεξεργασία- Αποθήκευση αποθεμάτων φυσικού

αερίου στην ανατολική Μεσόγειο – ανασταλτικοί παράγοντες


Διάλειμμα 13:15 - 13:45 – ελαφρύ γεύμα, Επίσκεψη Πολεμικό Μουσείο προαιρετική

13:45 - 15:45 ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: Ενεργειακή ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο


15:45 – 17:30 ΘΕΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Νομική προστασία ενεργειακών πόρων


17:30 – 18:30 ΘΕΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Άλλες μορφές συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο - Ηλεκτρικό Δίκτυο


18:30 - 19:30 Πολιτική συζήτηση Συντονιστής: Κ. Χαρδαβέλλας


Η ημερίδα συνοδεύεται από μια δυναμική καμπάνια ενημέρωσης στα ΜΜΕ, της οποίας ηγείται ο συντονιστής της εκδήλωσης Κ. Χαρδαβέλλας, η οποία θα ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου και θα λήξει αρκετά μετά την ημερίδα για να κοινοποιηθούν ευρέως τα πορίσματά της καθώς και για να διαδοθεί το περιεχόμενο των ομιλιών το οποίο θα εκτυπωθεί άμεσα μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας και θα διανεμηθεί ευρύτατα.


Η ημερίδα διεξάγεται κυρίως στην Ελληνική γλώσσα, αλλά θα υπάρχει διαρκής μετάφραση στην Αγγλική, είτε αντιστρόφως και λόγω της ζωντανής προβολής από τα ΜΜΕ κάποιων τμημάτων αυτής.


Για όλους τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ημερίδα μας

Αθήνα, Ιερουσαλήμ, 15 Οκτωβρίου 2019


Marc Zell

V.P. R.O. International

Chairman R.O. Israel


Jonathan Constantine

Chairman R.O. Hellenic Chapter
Site: www.RepublicansOverseas.gr

Site: http://republicansabroad.gr/

Facebook: Republicans Overseas Hellenic Chapter

Republicans Overseas – Republicans Abroad Hellenic Chapter is a NGO registered

In Athens Greece, Dimitressa str. 18 PO. 11528, tel: +30 210 6123444

And operates under the direction of Republicans International.


Διαβάστε επίσης: 

Εγγραφείτε στο Newsletter

  • White Facebook Icon

Στήριξε την προσπάθεια μας. 

© 2019 InDepth. Powered by Dynamicon.