ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ομάδα «Culture through Politics», σας προσκαλούμε την Πέμπτη, 04 Ιουνίου, 7.00 μμ στη συζήτηση «COVID19: Ανάπηροι καλλιτέχνες σε διαρκή καραντίνα». Με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα Εισηγητές/τριες:

• Αντώνης Ρέλλας, Σκηνοθέτης – Ανάπηρος ακτιβιστής

• Απολλωνία Τσαντά, Ανάπηρη Σεναριογράφος

• Βασίλης Οικονόμου, Ανάπηρος Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

• Γιώργος Χρηστάκης, Χορογράφος - χορευτής σε αμαξίδιο

• Ελευθερία Μαντζουράνη, Ηθοποιός

• Ευανθία Πλαχούρα, Ηθοποιός - θέατρο Κωφών Ελλάδος

Συντονισμός: Άννα Ελεφάντη, Ηθοποιός

Oι ανάπηροι καλλιτέχνες βρίσκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα ενάντια στην απαξίωση των εργαζομένων στον πολιτισμό. Επιπρόσθετα επιζητούν την αναγνώριση της διαχρονικής παρεμπόδισης με άλλοθι τις βλάβες στα σώματα τους και το αναφαίρετο δικαίωμα τους να εργάζονται και να εκπαιδεύονται στις τέχνες του πολιτισμού.

Τέχνη και αναπηρία: Πώς διεκδικήθηκε το αυτονόητο μέσα στα χρόνια; Πως οι καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες αναπτύσσουν πολιτιστικούς κανόνες και αξίες, έξω όμως από την κυρίαρχη ομάδα; Πώς το στίγμα και οι προκαταλήψεις "καθιερώνουν" μια διαχρονική καραντίνα; Πώς ο σύγχρονος χορός εκφράζεται μέσα από το ανάπηρο σώμα; Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την αναπηρική ταυτότητα; Θα αναδείξουμε τις αόρατες βλάβες και πως αυτές δεν αναγνωρίζονται ως μορφή καταπίεσης. Θα φωτίσουμε τη σκηνή, ώστε να αναγνωρίσουμε τους ανάπηρους ηθοποιούς μέσα από τη θεατρική συμπεριληπτική εκπαίδευση. Το θέατρο Κωφών Ελλάδος θα μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μας.

Στον απόηχο της πανδημίας το μήνυμα των ανάπηρων καλλιτεχνών αξιώνει το δικαίωμα στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Διότι «Ο πραγματικός καλλιτέχνης, ανάπηρος ή μη, δεν είναι εκείνος/η που κατακρεουργείται από το “κτήνος”, αλλά αυτός/ή που με κόπο καταφέρνει τελικά να το δαμάζει»

. Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση:

Πατήστε στο παρακάτω link και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής: https://us02web.zoom.us/…/tZctd-muqzosHtZHdAcDQglH5ZPK4oed6…

Θα λάβετε ειδοποίηση για τη συμμετοχή σας στην παρουσίαση και τη συζήτηση.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μισή ώρα νωρίτερα.

*Απαραίτητο είναι να έχετε κατεβάσει την πλατφόρμα zoom (δωρεάν)

Επίσης η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω Facebook LIVE στη σελίδα Culture Through Politics. Ερωτήσεις θα τίθενται από τους εγγεγραμένους στην πλατφόρμα του zoom.

Διαβάστε επίσης: 

Εγγραφείτε στο Newsletter

  • White Facebook Icon

Στήριξε την προσπάθεια μας. 

© 2019 InDepth. Powered by Dynamicon.