Εγώ, ο όχι και τόσο νέος?

Γράφει η Εμμανουέλα Πεδιαδιτάκη

Σκέφτηκα να ξαναγράψω κάτι και γελάω με τον τίτλο μου γιατί μέρα με τη μέρα δεν νιώθω πια τόσο νέα. Ξέρω πως εσύ που θα μάθεις πως εν έτη 2019 είμαι 25 χρονών θα γελάσεις, αλλά προφανώς δεν είμαι και το ίδιο άτομο που ήμουν στα 20.


Καθημερινά προστίθενται και αφαιρούνται από τη ζωή μου συναισθήματα πράξεις και καταστάσεις. Για να σου δώσω να καταλάβεις:


δουλειά + γυμναστήριο – ένα καφέ με ένα φίλο + κοινωνική πίεση + άγχος – ένα ποτό που ήσουν πολύ κουρασμένος για να πας ή σκεφτόσουν το ξύπνημα της επόμενης μέρας = ?


? = ADULTING!


Εντάξει η χρήση του «ενήλικας» και «ενηλικιώνομαι» στην ελληνική γλώσσα απέχουν πολύ από αυτό που θέλω να περιγράψω. Η λέξη «ενήλικας» περιγράφει απλά τα άτομα που είναι άνω των 18 αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η ενηλικίωση δεν είναι ξαφνικά πατήσαμε τα 19 και όλα εντάξει, είναι μια κατάσταση που μάλλον τελικά δεν την γλιτώνει κανείς. Έρχεται ένα ωραίο πρωινό πάνω από το αθώο σου κεφαλάκι και μένει εκεί, σαν ένα συννεφάκι μόνιμο πάνω από το κεφάλι σου να σου κρύβει τον ήλιο.


Δεν το καταλαβαίνεις στην αρχή, γιατί υπάρχουν δελεαστικά πλεονεκτήματα, ένα γυαλιστερό αυτοκίνητο, περισσότερη ανεξαρτησία, ίσως διαφορετική αντιμετώπιση από τους γύρω σου. Και μια μέρα, out of the fuckin’ blue ακούς το πρώτο «Κυρία» από κάποιον ελάχιστα μικρότερο σου, ξεκινάνε οι έμμεσες ερωτήσεις από συγγενείς για αν σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια και παιδιά, έρχεται η ασφάλεια του αυτοκινήτου και συνειδητοποιείς ότι τελικά αυτή η νέα κατάσταση που ονομάζεται adulting είναι πλέον μόνιμη και κρύβεται παντού.

Ξαφνικά, από εκεί που ήσουν το πιο ξέγνοιαστο άτομο στον κόσμο σε κατακλύζει ένα υποβόσκον άγχος που ούτε αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει μέχρι να εμφανιστεί με κάποιο ενοχλητικό ψυχοσωματικό τικ.


Και το καλύτερο? δεν στο είπα ακόμα… Όλοι μα όλοι γύρω σου βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εσένα, ΑΝ όχι σε χειρότερη. Οπότε ακόμα και όταν καταλήγουμε όλοι μαζί (όσοι καταφέρνουμε να καταλήξουμε μαζί) σε κάποιο τραπέζι να πίνουμε επιτέλους μαζί ένα κρασί λέγοντας τα «νέα» μας, το θέμα της βραδιάς είναι το πόσο κουρασμένοι είμαστε από το φαινόμενο της «ενηλικίωσης».


Μια τελευταία συμβουλή για καληνύχτα: αντιστάσου όσο μπορείς! Πήγαινε σε ένα πάρτυ ακόμα, μέθυσε άλλο ένα βράδυ και ξενύχτησε μέχρι να πας στη δουλειά και δες ότι παιδική ταινία υπάρχει. Σκέψου ότι ακόμα και αν καταφέρεις να είσαι ενήλικας μόνο για το 50% της ζωής σου το άλλο 50 θα είναι πιο διασκεδαστικό. Σκέψου το… πληρώνεις το πρωί το ρεύμα και την ασφάλεια ζωής αλλά το βράδυ βλέπεις Αλαντίν και τρώς γαριδάκια φορώντας πιτζάμες με τον μίκυ! Ισορροπία!


Άντε και καλή τύχη! Καλό βράδυ σε όλους τους «ενήλικες σε απόγνωση»!


p.s.: we should make a secret club!

Διαβάστε επίσης: 

Εγγραφείτε στο Newsletter

  • White Facebook Icon

Στήριξε την προσπάθεια μας. 

© 2019 InDepth. Powered by Dynamicon.